Головна » 2015 » Лютий » 7 » Відгук про Убунту 13.10
04:55
Відгук про Убунту 13.10

Це перша моя лінукс платформа, яку я вирішив спробувати. Спочатку вона мені дуже сподобалась, вірив що вона всесильна та суперова, ходив всім розповідав про це і агітував встановлювати. Деякі люди встановили. Нас було троє. Перший зламав цю систему я, так як я люблю експеременти та встановлення різних програм для тестування, серверів, точніше пакетів серверів. Тут і полетіла система, почали з"являтися різні баги помилки. Вирішив перевстановити і поставив легкий дестрибутив Лубунту з LXDE оболонкою, яка взагалі не навантажує систему, але про це я розповім в наступному пості.

Тут я розповім, що мене не влаштувало в убунті.

1. Куди дивились розробники системи коли робили навігацію? Невже не можна зі старту зробити так, щоб вікна, при кліку на панелі згортались, так як зроблено на паскудній вінді або інших людських дистрибутивах лінуксоподібних. Це мене справді трохи здивувало, та ще й яка врсія вже вийшла, а вони досі той баг не пофіксили.

2. У одного чувака ноут леново з дискретною відеокартою від nVidia, взагалі не працює нормально камера, неможливо нормально спілкуватись в скайпі. Він шукав різні способи вирішення проблеми, але так нічого і не знайшов, забив і повернувся на вінду. І це не одна проблема, в нього ще вилетіли графічні драйвери чомусь, це щось справді дивне, про надійність не може й іти мови.

3. Поставив своїй дівчині ту саму систему. Ніби працює, що ж їй там такого потрібно, звичайні буденні справи: контакт, пошта відео. Знову, якогось біса почали вилітати помилки про помилку обновлення, дістало вимкнув сповіщення про помилки. Почала вискакувати помилка при запуску гугл хрома, де потрібно 10 разів погодитись, щоб та помилка зникла - це дуже дістає. Якимось чудом вони зникли, але дають про себе знати час від часу. Потім, система починає просто зависати намертво, допомагає у розвисанні перезавантаження оболонки, але потім все повторюється. Ще у одного чувака теж якась фігня сталась з менеджером пакунків який заглючив і взагалі не відкривався, хоча це не тільки в нього.

Взагалом дуже сирий реліз і недороблений. Я його не можу назвати одним з кращих лінуксів, навіть назву його найгіршим, так як переконався на власному досвіді.

Категорія: ОС | Переглядів: 326 | | Теги: лінукс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]