Головна » 2015 » Лютий » 16 » 5 військових, які були крутіше ніж Рембо
13:15
5 військових, які були крутіше ніж Рембо

Сьогодні ми трохи відійдемо від стандарту нашої рубрики "Герої" і розповімо тобі відразу про п'ять крутих вояків, про які ти навряд чи колись чув. Нас вразила мужність, безстрашність і винахідливість цих хлопців, віддавши перевагу можливій смерті боягузтва і легкодухості та боролися до кінця, навіть не маючи при собі зброї.

1 Капрал Толозе і його кишеньковий ніж

Можливо, в державі Ель-Сальвадор, що знаходиться в Мексиці, і зараз проживає хтось на ім'я Самюель Толозе, але це явно не той, про якого сьогодні піде мова. Наш герой - капрал Самюель Толозе, який вирушив на війну в Ірак, не забувши прихопити з собою улюблений складаний ніж на удачу. Розмір холодної зброї був настільки малий, що при бажанні ти б проніс його на борт літака, і, швидше за все, його наявність забезпечила б тобі відчуття психологічної безпеки, ніж фізичної. Кишеньковий ніж досить нудно проводив свої армійські будні: він відкривав банки, рівняв бороди, діставав їжу з зубів - рівно до тих пір, поки не настав його зоряний час. Іракські військові оточили капрала і його товаришів по службі, влаштувавши засідку. Сили були не рівні як за чисельністю солдатів, так і по наявності озброєння. Боєприпаси закінчувалися, солдати отримували серйозні поранення один за іншим. Але Самюель Толозе не збирався сидіти в укритті, маючи в арсеналі такий чудовий кишеньковий ніж, тому він сміливо кинувся з ним навперейми пострілам з АК-47. І якщо, слідуючи логіці, ти думаєш, що у цієї історії сумний фінал, ти глибоко помиляєшся. Ніж був узятий на удачу, і вона не залишила капрала. Цим ножем він убив двох нападників і вніс сум'яття в ряди ворогів. Цієї затримки вистачило, щоб приспіла підмога, яка зрівняла сили і врятувала солдатів капрала. Хоча, навіть якби не наспіла ця підмога, Толозе сам би все врегулював. З таким-то ножем!

2 Діппрасад Пун і його штатив

Потужна забійна зброя - це добре, але іноді все, що в тебе є з військового арсеналу, - лише штатив для цього самої зброї і талант до імпровізації. Вміле використання цих двох речей наочно продемонстрував непальський гуркхи Діппрасад Пун в ніч на 17 вересня 2010 року в Афганістані. Діппрасад перебував на своєму посту, коли побачив кілька десятків озброєних ворожих солдатів, що біжать до його пункту перебування. Пун розтратив весь заряд кулемета, встиг кинути 17 гранат і навіть одну міну, але вперті представники Талібану продовжували атакувати. Песиміст б ліг на землю, чекаючи неминучу смерть, оптиміст б чекав підмогу з хвилини на хвилину, а Пун схопив триногу для зброї і кинувся з нею на залишок озброєних солдатів і боровся, поки не наспіло підкріплення. Пізніше солдат був представлений до нагороди за прояв мужності і хоробрості.

3 Лі Стівенс і його тіло

У екшн-бойовиках ми звикли бачити запаморочливі трюки на грані фантастики, виконувані каскадерами за шалені гроші. На жаль, на полі битви ніхто не дасть тобі шансу перезняти дубль, і солдатам доводиться розраховувати тільки на свої навички, розрахунок і удачу. Саме на це зробив ставку рядовий Лі Стівенс, який разом зі своїми товаришами по службі переслідував небезпечного терориста-підривника. Стівенс попросив своїх товаришів прикрити його кулями, а сам, не маючи ніякої зброї, використовував своє тіло як гарматне ядро, зістрибнувши з броньованої вантажівки і збивши злочинця з його мотоцикла. Злочинець був знешкоджений і принижений, а Лі скромно прокоментував ситуацію таким чином: "Сподіваюся, мої друзі вчинили б так само, рятуючи мене."

4 Двоє мужиків і кулачний бій на полі брані

У розквіт епохи кулемета Гатлінга і розпал Громадянської війни в Америці складно уявити абсурдну ситуацію кулачного бою посеред пострілів і вибухів. Але тим не менш подібний випадок мав місце, коли представники двох ворожих таборів з боку янкі і конфедератів не поділили окоп для укриття під час битви в Глуши. Єдиним логічним способом визначити, хто кого візьме у полон і займе безпечне місце, став дідівський метод кулачного бою. І поки двоє обраних бійців із захватом місили один одного, решта вояк припинили стрілянину і заворожено дивилися на цю дивовижну дію. У підсумку перемогли янкі, а про те, як склалася подальша доля тих забіяк, історія замовчує.

5 Ентоні і його лопата

Подвиг цього чувака такий же неймовірний, як і його ім'я. Ентоні Кахо'оханохано воював під час Корейської війни, намагаючись зупинити Північну Корею в бажанні стати просто Кореєю. Його поранені товариші по службі спішно відступали під натиском ворога, і Кахо'оханохано вирішив дати фору товаришам по зброї, вирішивши затримати цілу армію озброєних солдатів. Спочатку він робив це за допомогою традиційних методів із серії "в кожній руці по гарматі", але незабаром, коли патрони скінчилися, все, що залишилося у Ентоні - це лопата, якою він копав окопи ... Світ ніколи не довідається, що саме сталося в той фатальний день, але коли Американські війська повернулися на поле брані, щоб оцінити становище, вони виявили тіло Тоні, який стискає закривавлену лопату, а навколо - тіла 13-ти чоловіків, яких він встиг забити до смерті, перш ніж отримав смертельні кульові поранення.

Категорія: Для читання | Переглядів: 689 | | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]